webmail

Culturele Apotheek winnaar Jan van Luxemburg-prijs 2019 – Jan van Luxemburg

Culturele Apotheek winnaar Jan van Luxemburg-prijs 2019

logo-header-nztwlwqfr8nddcb9dm1255cdz3dwrwj6dxxi5f15y4

De winnaar van de Jan van Luxemburg-prijs 2019 is de Culturele Apotheek! Het idee achter de Culturele Apotheek is simpel. Literatuur kan – net als theater, muziek en beeldende kunst dat kunnen – ontspanning, inspiratie of stof tot nadenken bieden. In sommige romans kun je schuilen, om andere kun je lachen en soms verandert de manier waarop je naar de wereld kijkt door een gedicht, songtekst of boek…

De Culturele Apotheek verstrekt geen poedertjes, maar wel dikke pillen. Geen zalfjes, maar wel verzachtend leesvoer. Geen pleisters, maar wel proza en poëzie die de schaafwonden van het leven helpen helen. Kortom: met veel plezier en overtuiging zetten zij literatuur in als medicijn om alledaags levensleed te verlichten of na te kunnen denken over prangende vragen.

Website: CultureleApotheek.nl

Het Jan van Luxemburg-fonds is bijzonder lovend over de creatieve, enthousiaste en inspirerende wijze waarop de Culturele Apotheek zich inzet om de positieve invloed van literatuur in te zetten. Binnenkort zal in overleg met de Culturele Apotheek worden besloten over de prijsuitreiking en de invulling van de prijs. Deze website zal begin 2020 meer bekend maken.