webmail

Jan van Luxemburg

Samenleesgroep zoekt leesbegeleider

logo-header-nztwlwqfr8nddcb9dm1255cdz3dwrwj6dxxi5f15y4

Hou je van lezen en lijkt het je mooi om je in te zetten voor anderen door een samenleesgroep te begeleiden? Ben je een sfeermaker die goed kan luisteren? Ben je zo’n 2 uur per week of per 2 weken beschikbaar? Meld je dan als vrijwilliger bij de Culturele Apotheek!

Lees verder

Culturele Apotheek winnaar Jan van Luxemburg-prijs 2019

logo-header-nztwlwqfr8nddcb9dm1255cdz3dwrwj6dxxi5f15y4

De winnaar van de Jan van Luxemburg-prijs 2019 is de Culturele Apotheek! Het idee achter de Culturele Apotheek is simpel. Literatuur kan – net als theater, muziek en beeldende kunst dat kunnen – ontspanning, inspiratie of stof tot nadenken bieden. In sommige romans kun je schuilen, om andere kun je lachen en soms verandert de manier waarop je naar de wereld kijkt door een gedicht, songtekst of boek…

Lees verder

Nominaties voor de Jan van Luxemburg Prijs 2019 bekend

De volgende vijf initiatieven dingen mee naar de Jan van Luxemburg Prijs 2019! Wilt u één van deze nominaties speciaal aanbevelen? Dan nodigen wij u van harte uit om dit te doen via het contactformulier op deze website.

 

Planning

In december 2019:  steun voor nominaties kan worden ingediend en de jury beoordeelt.
22 december 2019:  de jury maakt de winnaar bekend.

 

Lees verder

‘Zitten, lezen en schrijven’

Vaders die vanuit de gevangenis hun kinderen een verhaaltje voorlezen voor het slapengaan, daar draait het om bij het vader-voorleesproject van de PI Alphen aan den Rijn. Dit bijzondere project, dat al dertien jaar bestaat, heeft de Jan van Luxemburgprijs 2018 gewonnen.

Met het prijzengeld en bijdragen van diverse sponsoren heeft een groepje gedetineerden van de PI een kinderboek samengesteld met verhalen, gedichten en tekeningen voor kinderen van gedetineerde ouders, getiteld Zitten, Lezen & Schrijven. Originele kinderverhalen uit de gevangenis.

Lees verder

Gevangenen in Alphen maken een heus kinderboek

Op 20 juni 2019 is de Jan van Luxemburg-prijs uitgereikt en verscheen een bijzonder kinderboek, gemaakt door gevangenen in Alphen. Het boek vloeit voort uit een ander bijzonder project, waarbij gedetineerden hun kind elke maand een dvd kunnen sturen met voorgelezen verhalen. Het voorlees-project won de Jan van Luxemburgprijs 2018. 

Lees verder

1 2 3 5