webmail

Jan van Luxemburg

Nominaties voor de Jan van Luxemburg Prijs 2019 bekend

De volgende vijf initiatieven dingen mee naar de Jan van Luxemburg Prijs 2019! Wilt u één van deze nominaties speciaal aanbevelen? Dan nodigen wij u van harte uit om dit te doen via het contactformulier op deze website.

 

Planning

In december 2019:  steun voor nominaties kan worden ingediend en de jury beoordeelt.
22 december 2019:  de jury maakt de winnaar bekend.

 

Lees verder

‘Zitten, lezen en schrijven’

Vaders die vanuit de gevangenis hun kinderen een verhaaltje voorlezen voor het slapengaan, daar draait het om bij het vader-voorleesproject van de PI Alphen aan den Rijn. Dit bijzondere project, dat al dertien jaar bestaat, heeft de Jan van Luxemburgprijs 2018 gewonnen.

Met het prijzengeld en bijdragen van diverse sponsoren heeft een groepje gedetineerden van de PI een kinderboek samengesteld met verhalen, gedichten en tekeningen voor kinderen van gedetineerde ouders, getiteld Zitten, Lezen & Schrijven. Originele kinderverhalen uit de gevangenis.

Lees verder

Gevangenen in Alphen maken een heus kinderboek

Op 20 juni 2019 is de Jan van Luxemburg-prijs uitgereikt en verscheen een bijzonder kinderboek, gemaakt door gevangenen in Alphen. Het boek vloeit voort uit een ander bijzonder project, waarbij gedetineerden hun kind elke maand een dvd kunnen sturen met voorgelezen verhalen. Het voorlees-project won de Jan van Luxemburgprijs 2018. 

Lees verder

Genomineerd: Voorlezen in de gevangenis

Tien jaar voorlezen in PI Alphen aan den Rijn Nieuwsbericht | 15-1-2016 |  bron Veel vaders in detentie hebben het zwaar. Ze zien hun kind(eren) niet zo vaak en het is moeilijk om de band met hun gezin goed te houden. Om hier iets aan te doen, introduceerde de toenmalige gevangenispastor in 2005 een voorleesproject

Lees verder

Genomineerd: Leesclubs Vondeldorp

Wat is de motivatie achter Vondeldorp? Initiatiefnemer Jaap van Kampen: ‘Vondeldorp wil betekenisvolle relaties tussen bewoners van de Amsterdamse Vondelparkbuurt stimuleren en faciliteren. Om met elkaar samen te leven en wat voor elkaar over te hebben, moet je elkaar kennen. Daarom organiseert Vondeldorp allerlei activiteiten die passen bij de interesses en kennis van de leden.

Lees verder

1 2 3 4